Американският президент Доналд Тръмп поиска от руския външен министър Сергей Лавров

...
Американският президент Доналд Тръмп поиска от руския външен министър Сергей Лавров
Коментари Харесай

Тръмп поиска от Русия да не се намесва в изборите в САЩ

Американският президент Доналд Тръмп изиска от руския външен министър Сергей Лавров Москва да не прави  " опити за интервенция " в изборите в Съединени американски щати, предадоха осведомителните организации, като цитираха известие на Белия дом. Тръмп е призовал Русия да разреши спора с Украйна. Поискал е поддръжка в нуклеарните разногласия с Иран и Северна Корея. 

Преди да се срещне с Тръмп, Лавров беседва с американския държавен секретар Майк Помпео. Руският посланик номер 1 изрично е отхвърлил изказванията, че страната му се е месила в изборите в Съединени американски щати. Той изрази готовност Кремъл да разгласява записи от " тайния канал " на връзка сред Москва и Вашингтон от октомври 2016 до ноември 2017 година като удостоверение на думите си. Според Помпео обаче вече били събрани задоволително доказателства.  " Ще публикуваме всички документи, които би трябвало. Вече обявихме задоволително обстоятелства, които демонстрират какво се случи на изборите през 2016 година с нашите съветски сътрудници. Не считаме, че има някаква неточност ", сподели още държавният секретар на Съединени американски щати.

Американският напън против продажбата на съветски противоракетни системи С-400 на Турция получи нов отпор от  турския външен министър Мевлют Чавушоглу, който заплаши в тв изявление, че САЩ може да бъдат принудени да изоставен военновъздушната база " Инджирлик ", в случай че Вашингтон наложи санкции на Анкара. " Ще създадем оценка на най-лошия вероятен сюжет и ще вземем решение ", предизвести той.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР